Beeld Hubert Minnebo gestolen in Stalhille

Redactie KW

Maandag, op klaarlichte dag, gingen dieven aan de haal met een levensgroot koperen kunstwerk van de kunstenaar Hubert Minnebo. De kunstenaar vreest vooral dat het de dieven louter om het koper te doen is.

Aan de parking naast zijn woning aan het kanaal Brugge-Oostende staat sinds jaar en dag een koperen kunstwerk, met het bekend hoofd als handelsmerk van de koperbewerker-kunstenaar. Maandag werd dit koperen kunstwerk, met een vermoedelijk prijskaartje van zo’n 10.000 euro, op klaarlichte dag gestolen.

Momenteel is Hubert Minnebo op reis. Hij is ontdaan door de diefstal, maar vreest vooral dat de dieven louter en alleen op het koper uit zijn. Want omwille van de herkenbaarheid – een beeld van Minnebo kan je er zo uithalen- is het niet evident om het gestolen werk op de zwarte markt te slijten. Hubert Minnebo is een internationaal gewaardeerde kunstenaar die vooral met koper werkt. Beelden van hem zijn te zien in Japan en Saudi-Arabië en sinds twee jaar terug ook aan de ingang van het Blosocentrum te Brugge. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier