Baruitbaters uit Aalbeke riskeren tot vijf jaar cel voor mensenhandel en prostitutie

Redactie KW

De uitbaters of verantwoordelijken van twee bars in Aalbeke (Kortrijk) en Wevelgem riskeren celstraffen tot vijf jaar voor mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie. De vier Fransen, een Roemeense en een Hongaarse vrouw ontkenden dat de diensters gedwongen werden en er van mensenhandel sprake was.

Het onderzoek startte in 2013 toen een Française klacht indiende tegen een Fransman van Portugese afkomst uit Menen. Ze beschuldigde de man er van haar in de prostitutie te hebben gedwongen. Halfweg 2014 dienden ook drie Roemeense meisjes die in de Club Rianna van de man en zijn Roemeense vriendin werkten klacht in. Het openbaar ministerie hekelde de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van de meisjes. Volgens de procureur waren bedreigingen en geweld niet uit de lucht.

Tijdens het onderzoek bleek er ook contact met een andere Fransman van Portugese afkomst uit Wattrelos, familie van de Menenaar. Ook hij bleek betrokken bij de uitbating van een bar, Club Bananas in Wevelgem. Zijn Franse minnares én een Hongaarse minnares stonden mee terecht omdat ze ook bij de uitbating betrokken waren. De Hongaarse vrouw is op vandaag zelfs de baas van de club. Het openbaar ministerie vroeg in totaal zo’n 370.000 euro opbrengsten verbeurd te verklaren. Vonnis op 15 februari.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier