Barbara Gandolfi vraagt vrijspraak voor oplichting Jean-Paul Belmondo

© BELGA
Redactie KW

Mediafiguur Barbara Gandolfi (40) en haar zakenpartner Frédéric Vanderwilt hebben dinsdagvoormiddag in de Brugse rechtbank bij monde van hun advocaat de vrijspraak gevraagd voor de oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo (82).

De Oostendse ex-playmate had van 2008 tot 2012 een relatie met Belmondo en zou hem volgens het openbaar ministerie in mei 2009 op listige wijze 200.000 euro lichter hebben gemaakt.

“De zaak werd grondig onderzocht en heeft voldoende elementen opgeleverd die uitwijzen dat de beklaagden zich schuldig maakten aan oplichting. Zo hadden ze Jean-Paul Belmondo beloofd om een overlijdensverzekering af te sluiten maar betaalden de premie niet”, aldus de procureur, die de rechter vroeg om de strafwet toe te passen.

Gandolfi en Vanderwilt kwamen niet opdagen voor hun proces. Volgens hun advocaat Sven De Baere is de bewijsvoering nietig. “Dit dossier is voortgevloeid uit een onwettige huiszoeking en tapmaatregel in het kader van eerdere zaak. Alleen al daarom verdienen ze de vrijspraak”, stelde De Baere. “Maar er was ook totaal geen sprake van oplichting. Mijn cliënten hadden wel degelijk de bedoeling om die verzekeringspremie te betalen maar op het moment dat de lening werd afgesloten konden ze niet voorspellen dat hun fondsen door het gerecht bevroren zouden worden. Van listige kunstgrepen was totaal geen sprake.”

Gandolfi en Vanderwilt hadden het geld nodig om goederen in Dubai te deblokkeren, maar het geld werd gebruikt om een woning in Oostende te renoveren. “Uiteindelijk werd met Jean-Paul Belmondo overeengekomen dat het geld niet meer terugbetaald moest worden”, stelde De Baere nog.

Belmondo noch zijn advocaat kwamen deze ochtend opdagen in de Brugse rechtbank

De rechter zal normaal gezien op 3 januari uitspraak doen in de zaak.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier