Barbara Gandolfi naar strafrechter voor oplichting Jean-Paul Belmondo

© BELGA
Redactie KW

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Oostendse zou haar ex-vriend 200.000 euro lichter gemaakt hebben.

De Brugse raadkamer heeft mediafiguur Barbara Gandolfi (40) en haar zakenpartner naar de correctionele rechtbank verwezen voor de oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo (82).

Gandolfi had van 2008 tot 2012 een relatie met Belmondo. In die periode bleef ze samen met haar ex-vriend en zakenpartner Frédéric Vanderwilt enkele nachtclubs uitbaten. Jean-Paul Belmondo leende in dat kader 200.000 euro aan zijn vriendin. Volgens het parket is er sprake van oplichting, maar de verdachte houdt vol dat ze het volledige bedrag heeft terugbetaald aan Belmondo.

In de marge van dit onderzoek uit 2009 dienden Gandolfi en Vanderwilt een klacht in tegen enkele speurders wegens schriftvervalsing. Die politiemensen werden hiervoor buiten vervolging gesteld en dienden op hun beurt klacht in voor een lasterlijke aangifte. Voor die feiten werd Gandolfi door de Brugse strafrechter uiteindelijk veroordeeld tot twee maanden celstraf met uitstel. Vanderwilt kreeg vier maanden effectief.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier