Bankautomaat Bpost aan ‘t Peerdeke in Assebroek gesaboteerd

Redactie KW

Onbekenden hebben het bankautomaat van het Bpostkantoor op het Gaston Roelandtsplein in Assebroek gesaboteerd met een metalen plaatje.

Kenneth Vonck (27), ook bekend als keeper van KFC Izegem, wilde woensdagavond na zijn werk nog een frietje stekken bij Frituur ‘t Peerdeke. Hij wilde 20 euro afhalen, maar zag geen biljet tevoorschijn komen. “Op het scherm kwam de melding dat ik mijn biljet kon nemen en de vraag of ik een ticket wenste. Maar ik zag geen biljet ! Daarna kwam er een bericht dat het biljet om veiligheidsredenen zou ingeslikt worden.”

Bankautomaat Bpost aan 't Peerdeke in Assebroek gesaboteerd

Het bankbiljet van Bart Vonck bleef kleven aan de plaatje. (GF)

De Sint-Kruisnaar begon het toestel te onderzoeken en aan de klep te trekken. “Plots kwam er een aluminium plaatje los, waaraan mijn bankbiljet kleefde… Er was duidelijk een fraudeur aan het werk geweest.”

Voor de geldgleuf was een afgerond metalen plaatje, dat iedereen kan aanschaffen in een doe-het-zelfzaak, gekleefd om de klanten te bedotten. “Het paste perfect en had ook hetzelfde kleur als de machine. Gelukkig heb ik het net op tijd gemerkt. En gelukkig was het ook geen oud vrouwtje, die haar pensioen kwam ophalen en niet de klik had gemaakt om aan de machine te trekken.”

De alerte jongeman verwittigde Bpost en de politie, die een verklaring kwam afnemen. Er is een onderzoek gestart, waarbij de politie onder meer via de bewakingsbeelden de hacker probeert te identificeren. “Zulke praktijken, waarvoor ik al waarschuwingen zag op Facebook, verwacht je in Brussel, niet op ‘t Peerdeke in Assebroek.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier