Banale ruzie voor ingang dancing ontaardde in steekpartij

Redactie KW

Twee mannen moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een zware vecht- en steekpartij in de Langestraat in Oostende.

De feiten speelden zich af in de nacht van 23 op 24 november 2012 aan de ingang van dancing Club Nice. Na een banaal geschil kreeg het slachtoffer enkele messteken in de arm, waarna hij bloedend op straat werd achtergelaten. De man overleefde de messteken, maar hield er wel zware littekens aan over.


Het onderzoek bracht de speurders bij twee Oostendenaars. Een van hen, Hassan S., werd door het slachtoffer herkend. Hij bekende dat hij het slachtoffer sloeg, maar de messteken ontkent hij. De procureur vroeg twaalf maanden cel voor hem. Medebeklaagde Armen M., die geen onbekende is bij het gerecht, geeft toe dat hij er die avond bij was, maar dat hij al weg was nog voor de vechtpartij uit de hand liep. Hij vroeg dan ook de vrijspraak. De procureur van haar kant vroeg twee jaar cel.

Hassan S. moest zich naast de steekpartij ook nog verantwoorden voor een incident in het casino Kursaal. Op 24 augustus vorig jaar werd daar een pepperspray leeggespoten. Een zevental mensen raakten geïrriteerd aan de ogen. S. riskeert hiervoor tien maanden cel maar hij ontkent zijn betrokkenheid met klem. De rechter doet uitspraak op 5 januari.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier