Baas van café Bananas zoekt hulp én overnemer

Redactie KW

De advocaat van C.B., de café-uitbater van Bananas uit de Olmstraat in Waregem, wil zijn cliënt zo snel mogelijk vrij krijgen. “Hij heeft hulp nodig en daar is de gevangenis geen goede plaats voor. Intussen zijn ook stappen ondernomen om het café van de hand te doen.”

C. B. zit al enkele dagen in voorarrest voor voyeurisme. In de toiletten van zijn zaak had de man camera’s op een vernuftige manier aangebracht om daarmee opnames te maken van zijn vrouwelijke klanten. Na een klacht van een vrouwelijke klant, opende het parket van Kortrijk een onderzoek.

“Mijn cliënt beseft dat hij zwaar in de fout ging”

“Mijn prioriteit is om C. B. zo snel mogelijk vrij te krijgen onder voorwaarden”, zegt zijn advocaat Maxim Van Winckel nu. “Mijn cliënt beseft dat hij psychologische hulp nodig heeft en wil eraan werken. Maar daar is de gevangenis geen goede plaats voor. We zijn aan heel wat procedures gebonden die niet in voorhechtenis kunnen, maar snelle hulp is nodig. Ik wil een gepaste begeleiding en hem zo snel mogelijk laten opnemen. De voorhechtenis kan tot 30 dagen duren en dat is lang. Na die voorhechtenis moet mijn cliënt voor de raadkamer verschijnen.”

Overname

Wat nu met het café? “Café Bananas is geen optie meer voor hem”, geeft de advocaat mee. “Mijn cliënt beseft dat hij zwaar in de fout is gegaan en dat dit niet meer kan. Wij hebben intussen de procedure in gang gezet voor een overname.”

In afwachting blijft café Bananas gesloten. (CTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier