Autodieven stelen boordcomputers van BMW’s in Heule

Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag sloegen autodieven toe in de Bozemolenwijk in Heule.

Ze hadden het enkel op de BMW’s in de wijk gemunt. “Een splinternieuwe Mercedes van meer dan 50.000 euro bleef onaangeroerd staan“, klinkt het.

De Bozemolenwijk in Heule werd afgelopen nacht opgeschrikt door enkele autodiefstallen. Er werd vier keer ingebroken in een BMW, drie keer in een wagen van de BMW 5-serie en één keer in een BMW 3 serie. De feiten vonden plaats in de Antoon Van Dycklaan en de Gouden-Rivierlaan in Kortrijk en in de Heulemeersen en Molenstraat in Heule. Telkens werd op dezelfde manier gehandeld. Het kleine ruitje achteraan werd ingeslagen om zo het alarm te omzeilen en toegang te krijgen tot de wagen. De boordcomputer en airbags werden gestolen.

Andy Verhelle uit de Molenstraat – eigenaar van een BMW M3 – is een van de slachtoffers. Hij had vorige nacht iets gehoord in de straat, maar dacht dat het vals alarm was. “Ik ben zelfs aan de voordeur gaan kijken”, zegt hij. “Er liep een man met een plastic zakje weg, maar ik zag niet echt iets verdachts. Pas toen het labo deze morgen aan de voordeur stond, wisten we wat er aan de hand was.”

Ze wisten heel goed wat ze nodig hadden

Ook Kurt Taelman deelde in de brokken. Samen met zijn vrouw runt hij een bedrijf voor luchthavenvervoer. “Mijn vrouw stond om 3.45 uur klaar om klanten naar Zaventem te brengen”, zegt Kurt. “Ze merkte dat het kleine raampje achteraan was stukgeslagen.”

De schade in de BMW van Kurt is niet min. “Ze hebben het hele dashboard mee. Zo’n boordcomputer, dat is een waardevol ding, hé. En ze wisten heel goed wat ze nodig hadden. Ze hadden het enkel op BMW gemunt. Onze splinternieuwe Mercedes van meer dan 50.000 euro bleef onaangeroerd.” Toch is Kurt tevreden dat erger is voorkomen. “Stel je voor dat ze binnen waren geweest, dan zouden we misschien op een andere manier in de krant komen. Maar toch, het is en blijft een schande. Door onze wagen toe te takelen, nemen ze onze inkomsten af. Dit is pure broodroof. Deze voormiddag moest ik in allerijl op zoek naar oplossingen om mijn klanten toch op hun bestemming te krijgen. Hoe lang zal ik mijn wagen kwijt zijn? En mag ik met mijn vervangwagen mensen vervoeren? Ik moet daarvoor toestemming aanvragen bij de wegpolitie. Kortom, een hele rompslomp”, zucht de man.

Kurt wil nu vooral ook andere mensen waarschuwen. “Zet uw wagen zo veel als mogelijk binnen. Want die gasten gaan heel slim te werk. Ik vrees dat wij niet de laatste slachtoffers zijn.”

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier