Autodieven slaan eigenaar een hersenschudding

De zijruit van de wagen van Maxim Delbecque is volledig verbrijzeld. © GF
Philippe Verhaest

Maxim Delbecque uit Sint-Eloois-Winkel beleefde dinsdagmiddag de schrik van zijn leven. Hij zag een onbekende de zijruit van zijn auto aan diggelen slaan en toen hij de dief wilde verjagen, werd hij door een handlanger op het achterhoofd gemept.

De feiten speelden dinsdagmiddag 16 augustus af. Maxim Delbecque (21) gaat elke middag naar huis in de Gullegemsestraat om er een middagmaal te nuttigen. “Toen ik om 12.55 uur naar mijn auto terugkeerde, zag ik een bizar tafereel voor mijn ogen afspelen.”

Maxim parkeert zijn wagen altijd in een klein privaat zijweggetje van de Gullegemsestraat. “Ik zag een onbekende kerel mijn zijruit aan diggelen slaan. Ik repte me er naartoe en wilde die persoon wegduwen en zo verjagen. Maar net op het moment dat ik die dief voor me had, voelde ik twee zware klappen op mijn achterhoofd. Blijkbaar zat er een handlanger verscholen, voor het geval er iemand zou opdagen.”

Maxim zag de twee nog net wegvluchten. “Maar ik kon niet meer duidelijk kijken. Daarna ben ik even bewusteloos geweest. Ik heb aan het hele voorval een lichte hersenschudding opgelopen en ben even werkonbekwaam.”

“Ik weet enkel dat de kerel bij mijn auto een zwarte trainingsbroek van Adidas droeg. De rest herinner ik me niet meer”

Wie de daders zijn, kan Maxim niet zeggen. “Ik weet enkel dat de kerel bij mijn auto een zwarte trainingsbroek van Adidas droeg.”

Uit Maxims auto is op het eerste zicht enkel het gps-toestel verdwenen. “Blijkbaar heb ik hen net op tijd betrapt. Voor hetzelfde geld waren ze aan de haal met mijn auto.”

Het hele verhaal heeft Maxim erg doen schrikken. “Op klaarlichte dag, in Sint-Eloois-Winkel, neergeslagen worden. Daar hou je toch geen rekening mee? En wat als die kerel een mes bij zich had en me neergestoken had?”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier