Autodieven aan de haal met dure BMW-wieldoppen in Kuurne

© GF
Olaf Verhaeghe

“Ik had onze thuiskomst na een weekje Griekenland wel anders voorgesteld”, zucht Isabelle Kyriakoudis. Onbekende autodieven gingen afgelopen weekend aan de haal met de wieldoppen, wielen en banden van hun dure BMW. Nochtans stond die vlak voor hun deur in de Kattestraat en was er de hele tijd iemand thuis. “Dat de gemeente beslist heeft om de straatverlichting ‘s nachts te doven, zal er zeker niet aan geholpen hebben.” “Fout”, countert burgemeester Francis Benoit. “In de Kattestraat branden ze net wel. En de criminaliteitscijfers dalen.”

Isabelle Kyriakoudis en haar man James Vlaeminck genoten vorige week van een zuiders tripje. “Voor mijn veertigste verjaardag gingen we even ontstressen op het Griekse eiland Santorini”, vertelt ze. “Maar toen we gisteravond (zondag, red.) thuiskwamen, stond ons een heel onaangename verrassing te wachten.” Hun BMW 316 stond op twee palletten, zonder wielen. Nochtans stond de wagen niet onbewaakt voor de deur. “Onze 17-jarige dochter was thuis, net als mijn mama. De dieven moeten in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 2.30 uur en 6 uur ‘s morgens hebben toegeslagen”, zucht Isabelle. “Ik had onze thuiskomst toch net iets anders voorgesteld.”

De buren merkten eerder vorige week een wagen met Franse nummerplaten op de parking in de buurt. “Zeker ben je het nooit, maar waarschijnlijk kwamen die mannen hier op prospectie. Onze auto springt wel enigszins in het oog, er zijn er maar twee gelijkaardige in België”, zegt Isabelle. “Ze hadden het duidelijk op de wieldoppen – toch goed voor een 2.000 euro – gemunt, want aan de wagen zelf was er qua schade niks te merken. Ik vermoed dat ze de diefstal heel bewust en nauwgezet voorbereid hebben. Professionals, hé.”

Grenscontroles

Twee jaar geleden kon Isabelle al eens autodieven op heterdaad betrappen. “Eens ze je zien, lopen ze gewoon weg. Weet je, sinds de controles aan de grens met Frankrijk afgenomen zijn, merken wij hier op de parking van de renbaan hier wat verder opnieuw meer overlast. Auto’s met Franse nummerplaten die hier komen rondhangen, vrijen of drugs dealen. Dat de gemeente Kuurne daarnaast heeft beslist om ‘s nachts de straatverlichting te doven, zal er volgens mij ook zeker niet aan geholpen hebben. In het donker is het voor die gasten nog makkelijker, denk ik.”

De lichten gaan nochtans nooit uit in de Kattestraat en in het weekend branden ze overal“, reageert Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Twee keer fout dus. Bovendien noteren we de voorbije jaren dalende criminaliteitscijfers.” De burgemeester roept zijn inwoners dan ook om verdachte handelingen of personen meteen te melden bij de politie. “Dat kan eenvoudig op het nummer 101”, stelt hij. “Als de situatie ongewoon is en je vertrouwt het niet, verwittig dan de diensten. Zo kan het interventieteam vlug en gericht actie ondernemen.”

De hoop om de gestolen wieldoppen terug te vinden, is bij James en Isabelle ondertussen echter miniem. Volgens het koppel zijn ze al lang verkocht, ergens over de grens. “Een dure keer is het zeker, maar het is nu zo. Ik zal alvast wel speciale bouten gebruiken. Dit lappen ze ons niet nog een keer.”

De Facebookpost waarin James en Isabelle een oproep naar getuigen lanceren, werd ondertussen al ruim 1.000 keer gedeeld.

Isabelle Jameshttps://www.facebook.comFacebook1

Leuk thuis komen 😑 man man man …. voor wa moe nen mens nog werken! Iemand iets gezien,vrijdag op zaterdag nacht? Delen…

Geplaatst door Kyriakoudis Vlaeminck Isabelle James op zondag 8 oktober 2017

rich1.0https://www.facebook.com/kyriakoudis/posts/10212480988514132552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier