Autodief rijdt in Beernem agent omver

Redactie KW

Een politieman en een automobilist zijn dinsdagavond zwaar gewond geraakt toen ze aangereden werden door de bestuurder van een gestolen auto.

De zware wagen werd dinsdagnamiddag gestolen in Gent. Een patrouille van de politiezone Het Houtsche kreeg het gestolen voertuig in de gaten aan een tankstation in Beernem. Er zat niemand in de auto, waarop de agenten besloten om de wagen in de gaten te houden. Enkele uren later kwamen drie personen opdagen en een van hen kroop achter het stuur. Toen de politiepatrouille een controle wilde uitvoeren, sloeg de bestuurder op de vlucht en reed daarbij een agent aan. Die werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis maar is gelukkig niet in levensgevaar.

De dader vluchtte verder en reed daarbij nog een andere wagen aan, waarvan de chauffeur ook al met zware verwondingen naar het ziekenhuis moest. De autodief ging dan verder te voet. De politie zette een grote zoekactie op touw maar over de resultaten daarvan wordt nog niet gecommuniceerd.

Er zijn twee verdachten bekend, die zich spontaan aangeboden zouden hebben. Later wordt beslist of ze voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier