Autobus Mandel Car uit Izegem gestolen in Denemarken

De in Denemarken gestolen autocar.s © Facebook
Olaf Verhaeghe

Het Izegemse busbedrijf Mandel Car is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een opvallende diefstal. In de Deense hoofdstad Kopenhagen gingen onbekenden aan de haal met een autocar. “Voor een professional blijkt dat vandaag niet moeilijk”, zucht zaakvoerder Piet Desmet.

Het was even schrikken voor een van de chauffeurs van het Izegemse busbedrijf Mandel Car toen hij woensdagochtend opnieuw naar huis wilde terugkeren. “De reis door Scandinavië was voorbij en normaal zou onze chauffeur vandaag met zijn lege autocar terug naar België rijden”, vertelt Piet Desmet, een van de zaakvoerders van Mandel Car.

“Maar toen hij om 7 uur vanochtend aankwam op de parking aan het station van Kopenhagen, bleek die verdwenen. Gelukkig zullen onze reizigers geen hinder ondervinden, maar het verlies van zo’n autocar is natuurlijk meer dan onaangenaam.”

“Een tijdje terug hebben we dit al eens meegemaakt in Parijs”

Sleutels op hotelkamer

Volgens Piet zitten georganiseerde dievenbendes achter de busdiefstal. “Voor een professional blijkt dat vandaag niet moeilijk meer te zijn. Onze chauffeur had alle sleutels bij zich op de hotelkamer, dus daaraan lag het niet. Blijkbaar kunnen die dieven zich dusdanig organiseren dat ze vrij ongemerkt met een al bij al grote autocar aan de haal kunnen gaan“, zegt hij.

Het is overigens niet de eerste busdiefstal die Mandel Car te verwerken krijgt. “Een tijdje terug hebben we dit al eens meegemaakt in Parijs, maar toen was de car uitgerust met een trackingsysteem waardoor we hem vrij snel terugvonden. De Deense politie probeert op basis van camerabeelden na te gaan in welke richting de dieven zijn getrokken, maar op dit moment zijn we nog niet veel wijzer.”

“Eens de belettering verwijderd is, vallen de bussen sowieso veel minder op”

Oost-Europa

Ook in het zuiden van Duitsland werden een aantal jaar terug meerdere busbedrijven het slachtoffer van een dergelijke diefstal. “Toen was er een echte plaag. Ik denk dat er daar zeker vijftien autocars gestolen werden.”

Piet stelt dat de bussen nadien vaak in Oost-Europa blijken op te duiken. “Eens de belettering verwijderd is, vallen ze sowieso veel minder op. En dan gebeurt het wel dat ze plots aan de Adriatische kust rondrijden.”

Facebookpost

Pieter-Jan D’Eigens van Mandel Car plaatste woensdagvoormiddag een oproep op zijn persoonlijke Facebookpagina. “Deze autocar is deze nacht gestolen in Kopenhagen. Het is inderdaad ver van hier, maar alle middelen kunnen helpen om onze bus zo snel mogelijk terug te vinden”, zegt hij. De post werd ondertussen al bijna 1.000 keer gedeeld.

Pieter-Janhttps://www.facebook.com/pieterjan.deigenshttps://www.facebook.comFacebook1

Deze autocar is deze nacht gestolen in Kopenhagen !!!!! Het is idd heel ver van hier maar alle middelen kunnen helpen om deze zo snel mogelijk terug te kunnen vinden !!! Dus DELEN aub !!!!!

Geplaatst door Pieter-Jan D'Eigens op woensdag 30 augustus 2017

rich1.0https://www.facebook.com/pieterjan.deigens/posts/1637043523013952552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier