Autistische jongen (13) in mekaar geslagen

Redactie KW

Het raakte nu pas bekend maar op woensdag 15 juli werd Cisse Vandenbulcke (13) rond 15.30 uur op het voetbalveld in Gullegem door een 15- jarige in elkaar geslagen.

Cisse is een autistische jongen die samen met zijn moeder Ann Vanwynsberghe in Moorsele woont. Op het zomerfestival Klein Tokyo had hij een paar meisjes en een jongen leren kennen. Op woensdag 15 juli kreeg hij een sms’je van een van die meisjes met de vraag of hij niet eens naar het voetbalveld in Gullegem wou komen. Toen Cisse er aan kwam, was het meisje noch de anderen die hij op Klein Tokyo had leren kennen te zien.

Hij werd er wel aangesproken door een andere jongen, die hem meteen begon te slaan. Cisse was zo bang dat hij niets deed. Uiteindelijk kon hij helemaal onder het bloed op de vlucht slaan. “Cisse is naar het grootwarenhuis gelopen. Hij zat helemaal onder het bloed, zijn gezicht, zijn kleren, zijn fiets. Een man had nog voorgesteld om hem naar het ziekenhuis te brengen maar hij wou me eerst bellen. Die man was trouwens de enige die zich over Cisse ontfermd heeft. Toen die gast hem sloeg, stonden heel wat mensen en jongeren er gewoon naar te kijken.”

Autistische jongen (13) in mekaar geslagen

Ann weet wie haar zoon zo zwaar toegetakeld heeft. Ze is hem ook gaan opzoeken. “Ik schrok van zijn reactie… Hij antwoordde simpelweg dat die dingen soms gebeuren. Ik heb hem nog gevraagd of Cisse iets gedaan had, hem misschien uitgedaagd had. Hij zei gewoon dat Cisse niets gedaan had, dat hij gewoon zin had om iemand te slaan.” Ann geeft ons nog mee dat het om een 15-jarige uit Gullegem gaat. “Zinloos geweld. Ik ben ook behoorlijk boos op het meisje dat hem naar het sportveld gelokt heeft. Zoiets doe je toch niet.”

Ann geeft nog mee dat de neus van Cisse gebroken is. “Hij is ook heel zwaar ontgoocheld, hij is ook bang om nog contacten te leggen, om mensen nog te vertrouwen.” Ann heeft ondertussen al met de politie gepraat en heeft besloten om klacht neer te leggen tegen de 15-jarige die haar zoon zonder reden in elkaar sloeg.

(CR – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier