Atlas Antheneum Gistel schorst jonge ‘kaasbollenfraudeur’

Redactie KW

De leerling was van deur tot deur gegaan om kaasbollen te verkopen en zei dat dat ten voordele van zijn school was. Hij stak echter de centen in eigen zak en leverde ook nergens kaas af.

Vorige week vrijdag berichtten we over de jonge ‘kaasbollenfraudeur’. Daarin meldden we dat de jongen zich uitgaf voor een leerling van het VTI in Diksmuide, maar dat daar niets van aan was. Intussen blijkt het om een leerling van het Atlas Atheneum in Gistel te gaan, zo meldt directeur Davy De Decker.

Kaasbollenverkoop voor vriendenkring

“Al vele jaren lang houdt onze school in het vroege voorjaar een kaasbollenverkoop ten voordele van onze vriendenkring”, schetst hij de situatie. “De vriendenkring gebruikt die centen ten voordele van alle leerlingen, onder andere voor renovaties van klassen. Een tweetal weken terug kreeg ik telefoon van een ouder van een leerling. De ouder meldde mij dat de leerling in kwestie kaasbollen had verkocht in Keiem en Oostende en het geld voor zich had gehouden. Ik heb daarop de leerling aangesproken en mijn ontgoocheling laten blijken. Sindsdien liep het onderzoek verder. Omdat de leerling in kwestie gezegd had dat hij de naam van onze school niet gebruikt had, zaten we echter vast. Geen enkele gedupeerde meldde zich bij ons. De leerling in kwestie zit bovendien nog maar sinds 10 november op onze school. We kenden hem dus nog niet zo goed.”

Het artikel vrijdag deed bij de schooldirecteur een alarm afgaan. “Blijkbaar had de leerling in kwestie de naam van het VTI van Diksmuide gebruikt bij de mensen bij wie hij aan de deur ging. De leerling in kwestie zat vroeger nog in het VTI van Diksmuide. Intussen hebben wij contact opgenomen met de politie en met het VTI van Diksmuide. De leerling is intussen preventief geschorst. Onze school distantieert zich uitdrukkelijk van het gedrag van deze leerling en betreurt het dat hij onze kaasbollenactie misbruikt heeft om mensen op te lichten.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier