Assistente steelt cocaïne in apotheek Sint-Andriesziekenhuis in Tielt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een apothekersassistente riskeert een celstraf voor cocaïnediefstal in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis. Ze snoof de drugs tijdens haar diensturen.

Begin oktober vorig jaar stelde een medewerker van de apotheek in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis vast dat er 2,5 gram cocaïne verdwenen was uit de voorraadpot in de bereidingsruimte. De drugs dienen als basis voor bepaalde oogdruppels. De verdenking viel als snel op een 27-jarige vrouw die er als apothekersassistente aan de slag was. Haar pasje bleek tot twee keer toe gebruikt in een poging om de voorraadkasten met verdovende middelen te openen. Uiteindelijk kon de vrouw op 28 maart op heterdaad betrapt worden. Opnieuw had ze cocaïne gestolen en daarvan had ze een deel opgesnoven in de toiletten van het ziekenhuis, nota bene tijdens haar diensturen. Bij een huiszoeking in haar woning trof de politie twaalf gram paddo’s aan en uit haar telefonieverkeer bleek dat ze ook al eens speed bestelde voor haar en haar vriend.

Eén diefstal bekend

De vrouw werd op staande voet ontslagen in het ziekenhuis en verscheen maandag voor de strafrechter in Brugge. De procureur trok hard van leer en eiste tien maanden cel. “Uw verslaving zorgde voor bijzonder gevaarlijke toestanden. Stel u voor dat u onder invloed van drugs een fout maakte bij de bereiding van medicatie.” De vrouw gaf toe dat ze vroeger met een verslaving kampte, maar naar eigen zeggen heeft ze het drugsmilieu nu achter zich gelaten. Ze bekende evenwel enkel de diefstal waarbij ze betrapt werd. “Die eerdere diefstal ontkent ze formeel”, stelde haar advocaat. En dat ze haar kaart gebruikte om die kasten open te krijgen, ontkent ze eveneens. Ze wist immers zeer goed dat ze met haar kaart die kasten niet kon openen. Iemand moet die kaart gebruikt hebben tijdens haar middagpauze.”

Werkstraf?

De vrouw is momenteel nog steeds actief in de farmaceutische industrie en werkt in een verpakkingsapotheek voor woonzorgcentra. “Ik verpak nu nog enkel pillen. Bereidingen doe ik niet meer. Ik schaam mij diep voor wat ik deed. Ik snap niet hoe het zover kon komen.” Haar advocaat vroeg de gunst van de opschorting, maar voor het openbaar ministerie was dit een brug te ver. Met een werkstraf kon de procureur wel instemmen. De rechter doet uitspraak op 13 november. De vrouw moet ook nog voor een commissie verschijnen die haar licentie als apothekersassistente kan intrekken.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier