Assisenproces Leila Messaoud : Beschuldigde kampte met alcoholverslaving

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Leila Messaoud hebben meerdere getuigen verteld over haar alcoholprobleem.


© BELGA

In nuchtere toestand was de 33-jarige Messaoud vriendelijk en joviaal, maar onder invloed kon ze heel agressief uit de hoek komen. Een Gistelse café-uitbaatster kreeg de beschuldigde vaak al ‘s ochtends om 9.30 uur over de vloer. “Ze dronk dan wodka orange, zelden een koffie. Ik vond het toch raar dat een vrouw al zo vroeg met haar kindje op café kwam om sterke drank te drinken”, aldus Agna Hollebeke. Ze stelde zich echter niet agressief op. Dat was ook in een ander café niet het geval. “Ik heb geen problemen gehad met haar”, vertelde Glenn Van Bruwaene. “Ik heb wel een paar keer een taxi moeten bellen omdat ze te dronken was.”

“Roepen en tieren om ter luidst”

Messaoud woonde alleen op een appartement in Gistel. “Patrick woonde daar niet, maar kwam wel regelmatig de hele avond op bezoek”, aldus een buurvrouw. De getuige herinnert zich meerdere hevige ruzies, maar had eigenlijk geen contact met hen. “Het was dan roepen en tieren om ter luidst. Die baby lag dan soms een uur aan een stuk te huilen.”

Dronken was ze heviger

Ook de onderbuurvrouw was getuige van hoogoplopende ruzies. “Patrick heeft mijn man en mijn schoonvader zelfs eens fysiek aangevallen tijdens één van die ruzies. Ik was toch een beetje bang van hem. Als zij niet gedronken had, was ik niet bang van haar. Maar dronken was ze toch heviger.”

De uitbaatster van manège Derby in Middelkerke beperkte bewust het drankverbruik van de beschuldigde. “Van ons kreeg ze op de duur niet meer dan twee glaasjes witte wijn”, getuigde Janique Bernaert. “Eigenlijk was het een tof meiske. Ze was vriendelijk, aangenaam en behulpzaam.” Dat beeld veranderde als Messaoud gedronken had. “Dan was het een andere Leila en waren we een beetje bang van haar. Ze werd dan heel uitbundig, maar eigenlijk heeft ze ons nooit kwaad gedaan.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier