Assisen Turkse broers : Wrevel over vergetelheid inzake onderzoek kledij

Redactie KW

Mesut Uçar toonde zich ontevreden over het verloop van de reconstructie.

“Ik ben het niet eens met de foto’s van de wedersamenstelling, dat is gegaan zoals de onderzoeksrechter het wou”, aldus Uçar. De beschuldigde mocht zelfs uit de box om op de dia’s te tonen wat niet klopte. Na het eerste schot weet hij niets meer, maar hij beeldde het wel uit tijdens de reconstructie. “De rechter heeft al 3,5 jaar gewoon zaken gedaan zoals hij het wou”, vindt Mesut Uçar.

Kleren niet onderzocht

Tot ontzetting van Vic Van Aelst, advocaat van Mesut Uçar, werden de kleren van de eerste beschuldigde niet onderzocht. De onderzoeksrechter moest toegeven dat het door een vergetelheid niet was gebeurd. Kort voor het proces werd het onderzoek alsnog uitgevoerd. “Onze cliënt heeft van in het begin gezegd dat hij bedreigd werd met een mes en een hakmes. Het sporenonderzoek op die kleren is dus cruciaal”, aldus meester Van Aelst.

Het DNA-onderzoek bleef tijdens het verhoor van de onderzoeksrechter een punt van discussie. Op de zakdoek waarin de patronen verborgen zaten, is immers DNA teruggevonden van de ex-vriendin van Hasan Uçar. “Dat kan absoluut niet, ik weet niet hoe haar DNA daarop is terechtgekomen”, reageerden beide broers.

Hasan Uçar werd door de onderzoeksrechter pas bij het afsluiten van het onderzoek in verdenking gesteld. De jongste Uçar werd verdacht van een rol als leverancier van het wapen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier