ASSISEN Slachtoffer van Danny Tack kampte met drankprobleem

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Danny Tack (47) hebben de getuigen een beeld geschetst van de turbulente relatie tussen de betrokkenen. Het alcoholprobleem van Suzanne Timmermans (46) speelde hierbij een cruciale rol. Volgens haar neven had Tack er al meermaals mee gedreigd haar te vermoorden.

Morgan Timmermans kwam in de grote vakantie regelmatig op bezoek bij zijn tante in Westende. “Ik heb veel ruzies gezien en zag hoe hij haar sloeg. Ze woog 47 kilogram en was ziek, ze kon zich niet verdedigen.” Volgens de getuige moest ze van Danny Tack bier stelen in warenhuizen. “Iedereen weet dat hij een dief is. Zij had haar goede kanten, maar dronk enorm veel. Ze was misschien niet de gemakkelijkste, maar dit had ze niet verdiend. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij haar zou vermoorden.”

“Ze waren beter gewoon uit elkaar gegaan”

Een andere neef nuanceerde dit beeld enigszins. “Hij heeft dat regelmatig gezegd, maar Suzanne deed natuurlijk ook wel alles om hem te pesten. Ze waren beter gewoon uit elkaar gegaan. Nuchter was ze wel kalm, maar ze was maar zelden nuchter”, aldus Thierry Meeuwis. Het alcoholprobleem van het slachtoffer ontstond nadat ze was afgekickt van heroïne. “Danny heeft enorm veel gedaan voor Suzanne, onder andere om haar van de drugs af te helpen. Ik heb wel ook veel ruzies meegemaakt. Hij sloeg haar dan.”

Thierry Meeuwis vertelde ook over de jeugdjaren van zijn nicht. “Ze kwam regelmatig op bezoek in Antwerpen en in onze caravan in Mol. Als kind was ze vriendelijk en behulpzaam.” Op haar 18de belandde Timmermans in Brussel in de prostitutie. “Ze had me zelfs niet herkend toen ik door die straat passeerde. Ze zei dat ze alles deed voor 2.000 frank.”

“Als ze bier dronk, dan ging het. Maar als ze Gordon dronk, dan werd ze gek.”

Op het einde van haar leven trok Suzanne Timmermans steeds vaker naar Brussel. “Ze vond dat het in Westende allemaal levende doden waren. Ze wilde niet meer aan de kust blijven”, vertelde een goede vriend. De getuige beschreef ook de bizarre relatie van de beschuldigde en het slachtoffer. “Suzanne ging elke dag bij hem op bezoek in het ziekenhuis, maar ook daar was het dan ruzie. Ik heb zelf nog twee klappen gekregen van hem.”

Ook een vriend van het koppel vertelde over het alcoholprobleem van het slachtoffer. “Als ze bier dronk, dan ging het. Maar als ze Gordon dronk, dan werd ze gek. Ze stal ook bier uit warenhuizen.”

Boemelen met collega’s

Ten slotte kwamen nog enkele getuigen aan het woord over Tack zijn korte carrière als kok. “Danny moest in de sociale werkplaats helpen in de keuken. Hij kon goed zijn plan trekken en heeft dan een opleiding gevolgd tot kok”, aldus Jozef Paredis. Volgens de getuige was er indertijd nog geen sprake van drankmisbruik. “Tijdens het werk werd er niet gedronken. ‘s Avonds ging hij wel boemelen met collega’s.”

Woensdagochtend komen onder anderen de broers en de ex-partners van de beschuldigde aan het woord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier