Assisen : Slachtoffer Chris Goemaere kampte met alcoholverslaving

(Foto LOO)
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Bernard Depoortere (57) is gebleken dat het slachtoffer gebukt ging onder een alcoholprobleem. Zijn broers omschreven Chris Goemaere (41) als een behulpzame, rustige kerel.

“Dat alcoholprobleem kan zeker niet ontkend worden. Zijn werkgever heeft meerdere inspanningen gedaan om hem daarvan af te helpen, en wij als broers ook“, getuigde zijn oudste broer Alain. Uiteindelijk moest het slachtoffer de woning van zijn moeder verlaten. “Ze kon zijn hygiëneproblemen en zijn drankmisbruik niet meer aan. We hebben vaak geprobeerd om hem in de psychiatrie te laten opnemen, maar dat lukte altijd maar een paar weken.”

Alain Goemaere merkte op dat zijn broer heel behulpzaam was. “Ik kan enkel beamen dat hij veel te braaf was. Hij kon niemand iets weigeren en was nooit agressief”, bevestigde zijn andere broer Patrick. “Als kind was de Chiro zijn belangrijkste hobby. Hij was ook jaren bij de leiding betrokken.” De beschuldigde dankte zijn neven voor hun correcte getuigenis. “Ik wens me nogmaals te verontschuldigen, maar ik weet dat het te laat is.”

Ik wens me nogmaals te verontschuldigen, maar ik weet dat het te laat is

Het slachtoffer liet zich begeleiden door het OCMW van Kuurne. “Zijn financiële toestand was eigenlijk goed”, zei zijn begeleider. “Hij zei wel dat zijn nonkel van hem profiteerde. Depoortere had zijn bankkaart niet teruggegeven. Chris vertrouwde het niet, en ik heb dan naar Card Stop gebeld.” Bij datzelfde OCMW volgde Goemaere ook een arbeidsopleiding. “In het begin verliep dat heel problematisch, maar het ging steeds beter. Er was wel een volledig gebrek aan hygiëne. Chris was wel heel aangenaam in de omgang. Ik heb hem nooit agressief geweten”, aldus Fientje Goethals.

Alle getuigen bevestigden het alcoholprobleem van Chris Goemaere. “Toen hij kwam werken als vrijwilliger was hij vaak nog dronken van de avond ervoor. Soms kwam hij niet opdagen”, getuigde een buurtwerker. Nochtans maakte het slachtoffer wel een goede indruk. “Chris was een vriendelijke man die altijd wilde helpen. Hij zei altijd ja, ook tegen de drank jammer genoeg.”

Hij zei altijd ja, ook tegen de drank jammer genoeg

Het slachtoffer was vaste klant in het café van een goede vriendin. “Hij raakte zijn werk kwijt door alcoholmisbruik. De ene keer dronk hij vijf pintjes, de andere keer een twintigtal. Chris was altijd rustig, ik heb hem nooit agressief geweten.” Wendy Geeraert hielp het slachtoffer ook bij de inrichting van zijn studio. “Ik heb eens gezien hoe hij op zijn vest sliep, met een vuilniszak als hoofdkussen.”

Ten slotte kwam ook nog een ex-collega van Bernard Depoortere aan het woord. De vrouw kende de beschuldigde van toen hij in het kringloopcentrum in Kortrijk werkte. “Hij was lief, niet agressief en behulpzaam. Het was de moderne Robin Hood, want hij heeft met de vrachtwagen eens meubelen opgehaald en gegeven aan een vrouw die het moeilijk had.” Het openbaar ministerie merkte op dat de getuige toen zelf aangifte deed van de gestolen spullen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier