ASSISEN OCMW-begeleidster over beschuldigde : “Eén van de betere cliënten in de hulpverlening”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Danny Tack (47) heeft een begeleidster van het OCMW een opvallende getuigenis afgelegd. Kimberley Van Hijfte vertelde dat de beschuldigde de ochtend na de feiten naar een opvangwoning zou verhuizen. De ouders van Suzanne Timmermans (46) kwamen, net als drie andere getuigen, niet opdagen.

De maatschappelijk werkster kende het koppel sinds 2006. “Het was een woelige relatie. Ik zag Danny als de persoon die zorgde voor Suzanne. Die last vergde veel van hem. Hij was één van de betere cliënten in de hulpverlening.”

“Wij gaan hem zeker helpen om hem terug te integreren in de maatschappij”

Met Suzanne Timmermans had de getuige veel minder goed contact. “Ze kon verbaal sterk uit de hoek komen als ze om extra geld vroeg. De thuishulp voor Danny is trouwens stopgezet, omdat het niet doenbaar was met Suzanne in huis.”

De ochtend na de feiten zou Danny Tack verhuizen naar een transitwoning van het OCMW. Die verhuizing zorgde volgens de beschuldigde voor strubbelingen. “Danny kon daar opgenomen worden, maar Suzanne door haar verslavingsproblematiek niet. Er werd wel aan collocatie gedacht, maar Danny wilde dat niet.”

Het OCMW van Middelkerke blijft zich inzetten voor Tack, onder andere voor het beheer van zijn financiën. “Een deel van zijn invaliditeitsuitkering wordt naar de gevangenis gestort, maar er wordt ook maandelijks al een bedrag gestort voor de schadevergoeding. Hij heeft ondertussen ook een grafsteen betaald. Wij gaan hem zeker helpen om hem terug te integreren in de maatschappij.” Danny Tack bedankte zijn begeleidster voor de steun. “Ik wil mij wel excuseren, omdat ik haar hierin betrokken heb.”

Een buurvrouw was niet verrast dat de ruzies binnen koppel op 12 mei 2011 escaleerden. “Mevrouw stond ‘s nachts heel vaak te roepen in de traphal. Ik heb haar eigenlijk nooit nuchter gezien. Op het einde vond ik wel dat die man goed bezig was.”

De vijf volgende getuigen bleven, weliswaar met een doktersattest, afwezig. De moeder van het slachtoffer bleef thuis om voor haar terminaal zieke man te zorgen. De voorgelezen verklaring van de vrouw bevestigde de alcohol- en drugsverslaving van het slachtoffer. “De eerste keer dat we Danny zagen, dachten we dat het een brave man was, maar de relatie verslechterde. Suzanne belde bijna elke zondag om te klagen, dat ze mishandeld werd. Danny was een man zonder scrupules.”

Tijdens het onderzoek verklaarde een vriendin van Timmermans aan de politie dat het slachtoffer toch een vreemd kantje had. “Ze kon soms zonder boe of ba voor een tijd naar Brussel vertrekken. Op het einde van haar leven dronk ze alles, behalve water.” De relatie met Danny Tack kwam vreemd over op Nicole Vande Kerckhove. “Ze konden niet leven met elkaar, maar ook niet zonder elkaar. Suzanne vertelde vaak dat ze geslagen werd. Zelf heb ik nooit problemen gehad met Danny.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier