ASSISEN Kenny Terryn richt zich tot zijn vader: "Ik mis je echt en zou je vaker willen zien"

16/11/16 om 20:01 - Bijgewerkt om 19:59

Op het assisenproces tegen Kenny Terryn (24) zijn de getuigenverhoren afgerond. De beschuldigde vroeg aan zijn vader om hem vaker te komen bezoeken in de gevangenis. Alle getuigen bevestigden dat Terryn in de maanden voor de feiten leek te kampen met psychische problemen.

ASSISEN Kenny Terryn richt zich tot zijn vader: "Ik mis je echt en zou je vaker willen zien"

© BELGA

Mark Terryn kende zijn zoon als een rustige jongen. "Ik heb nooit problemen gehad met hem. Toen ik hem enkele maanden voor de feiten zag, was hij heel bleek. Hij zei me dat hij ging sterven." Door een drankprobleem was de man vaak een afwezige vader. "We hebben thuis nochtans een goede opvoeding gehad. Het was wel anders als mijn vader 's avonds iets gedronken had", getuigde de broer van de beschuldigde.

Pas na een emotionele brief begon Mark Terryn zijn zoon sporadisch te bezoeken in de gevangenis. "Sorry voor wat ik gedaan heb. Het spijt me echt, ik weet dat je er enorm van afziet. Ik mis je echt en zou je meer willen zien, pa", zei de beschuldigde op de zitting. "Ik ben nog meer drie keer gekomen omdat ik geen tijd had. Maar ik ga zeker meer komen. Het is jammer dat je daar zit."

"Kanker in zijn hoofd"

Kenny Terryn was jarenlang aan de slag bij Pizza Hut in Roeselare. "Ik heb hem zelf nog aangeworven. De klanten en de collega's waren tevreden over hem. Hij was één van mijn beste medewerkers", vertelde Mohammed Algham. De getuige merkte wel dat Terryn de laatste maanden gebukt ging onder psychische problemen. "Ik denk dat hij een soort burn-out had. Hij had geen fut meer en was bang dat hij zijn vriendin zou verliezen. Ik heb hem aangeraden naar een psycholoog te gaan."

ASSISEN Kenny Terryn richt zich tot zijn vader: "Ik mis je echt en zou je vaker willen zien"

© BELGA

Ook de andere collega's bij Pizza Hut waren overwegend positief. "Hij leidde het keukenpersoneel en deed dat goed. We kwamen goed overeen. Op het einde begon hij veel te piekeren, hij dacht dat hij kanker had in zijn hoofd", aldus Dennis Taildeman. Elien Bradt plaatste wel een kanttekening. "Het is geen slechte mens, maar hij deed meestal zijn eigen ding. Hij is eens erg uitgevlogen toen ik hem al lachend zei dat hij niet op het werk op Facebook moest zitten. Hij maakte me uit voor hoer en slet."

Tweede kaartlegster

De beschuldigde had weinig hobby's, maar deed wel een tijdje aan taekwondo. "Ik had hem uitgenodigd via zijn nonkel, die een collega was van mij. Kenny was heel rustig en respectvol. Niemand had zulke feiten verwacht van hem", vertelde de trainer.

ASSISEN Kenny Terryn richt zich tot zijn vader: "Ik mis je echt en zou je vaker willen zien"

Tenslotte kwam nog een tweede kaartlegster aan het woord. Terryn ging bij haar ten rade voor zijn gezondheidsproblemen. "Ik zag storingen in zijn relatie, maar dat heb ik hem niet gezegd. Zijn prangende vraag ging immers over fysieke problemen", aldus Johanna Lottin. Voorzitter Boudewijn Desmet wilde weten hoe dat kaartleggen precies werkte. "Als ik kaarten leg, dan is dat manillen of iets anders. Maar ik probeer daarmee geen ziektebeeld of toekomst te voorspellen." De getuige herhaalde dat ze daar eigenlijk geen antwoord op had. "Ik heb ook mijn weg moeten zoeken daarin. Er zijn vele jaren van zelfonderzoek aan voorafgegaan."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!