ASSISEN Isabelle Debackere lag al jaren overhoop met haar schoonfamilie

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Isabelle Debackere (36) is gebleken dat er al jaren problemen waren tussen de beschuldigde en haar schoonfamilie. Volgens haar schoonzus was ze jaloers op iedereen die een goede band had met Tim Vanhauwaert.


© BELGA

Ines Vanhauwaert kende de beschuldigde als collega bij de Bond Moyson. “Haar werk deed ze zeker goed, maar ze sprak bij de klanten kwaad over haar toekomstige man.” De getuige ontving in die periode dreigende sms-berichten van Isabelle Debackere. “Ik weet tot op heden niet wat ik haar misdaan heb. Ze heeft een opvliegend karakter en zal alles doen om haar zin te krijgen.”

Het haar blond geverfd

Volgens haar schoonfamilie was de beschuldigde altijd ziekelijk jaloers. “Ze kleurde vlak na de dood van onze moeder haar haar blond, net als onze moeder. Dat omschrijft hoe zij in elkaar zit: ze wil in het vel kruipen van iemand anders om te tonen aan Tim hoe belangrijk ze zelf is.” Isabelle Debackere ging rechtstreeks in gesprek met de getuige. “Tim heeft zes maanden zitten zagen of ik mijn haar niet blond wilde verven. Het was trouwens al blond vooraleer zijn moeder overleed.” Ook tegen de andere familieleden van haar ex-partner beet de beschuldigde van zich af. Ze ontkende bovendien heel wat incidenten die door de getuigen werden aangehaald.

De stiefmoeder van Tim Vanhauwaert was minder positief over de zoon van haar echtgenoot. “Ik vond hem alleszins geen modelzoon. Hij had zijn studies niet afgemaakt. Hij werkte wel, maar deed nooit lang hetzelfde werk.” De opvoeding van hun twee kinderen verliep volgens de getuige ook niet zoals het hoort. “Alles wat de kinderen vroegen, kregen ze. Ze kenden als ouders de waarde van de cadeaus niet.”

Breuk tussen beide families

Na verloop van tijd kwam het tot een duidelijke breuk tussen beide families. Zo gingen Ines Vanhauwaert en haar partner in 2010 niet naar het huwelijk van de beschuldigde en Tim Vanhauwaert. “Ik vond dat we daar in die toestand niet naartoe konden gaan”, aldus Kris Ghekiere. “Als je sms’jes met doodsbedreigingen krijgt, is dat toch niet meer normaal.” De halfzus van Tim Vanhauwaert zei ronduit dat ze Debackere liever zag gaan dan komen. “Er was toch altijd ruzie of discussie met haar, en dat vermijd ik liefst.”

Ten slotte kwam ook nog de ex-vriend van de beschuldigde aan het woord. “Isabelle was goed als huismoeder, maar kon raar uit de hoek komen bij andere mensen. Ze was jaloers en kon heel impulsief zijn.” De relatie liep na vier jaar op de klippen door een financiële discussie over de bouw van hun huis. “Daar is het misgelopen, maar ik heb zeker ook goede herinneringen. We hebben elkaar graag gezien.”

Getuigenissen familie Debackere pas donderdag

De getuigenissen van de familie Debackere werden opnieuw uitgesteld. Zij zullen donderdag samen met een reeks andere moraliteitsgetuigen aan bod komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier