ASSISEN Ex-vriendin zag Hasan Uçar in Meulebeke met een pistool

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over een dubbele moord in Meulebeke heeft de ex-vriendin van Hasan Uçar een getuigenis afgelegd.

Elly Lapiere beweert dat de tweede beschuldigde een wapen in zijn bezit had. Hasan Uçar houdt zelf vol dat hij met de feiten niets te maken heeft.

“Onder de zetel van zijn Mercedes”

De ex-vriendin van de jongste Uçar zag het pistool voor het eerst in de pitazaak die haar vriend toen uitbaatte. “Daarna heeft hij het onder de zetel van zijn Mercedes meegenomen naar huis. Ik weet natuurlijk niet of dit wapen hier hetzelfde wapen is. Mesut heb ik in ieder geval nooit met een wapen gezien.”

Elly Lapiere kan nog op een andere manier aan het wapen gelinkt worden. Haar DNA werd teruggevonden op een kinderzakdoekje waarin de patronen verpakt zaten. “Ik herken dat zakdoekje helemaal niet. Het kan zijn dat ik het nog heb vastgehad of dat ik het zelfs heb gestreken, maar ik weet het niet meer.”

“Gedwongen tot een schijnhuwelijk met andere Turkse man”

De advocaten van Hasan Uçar plaatsen vraagtekens bij de verklaringen van Lapiere. Ze zou uit zijn op wraak na het afspringen van hun relatie. “Als ik hier zou zitten uit wraak zouden er wel andere dingen gezegd worden”, reageerde de getuige. Ze vertelde ook dat ze goede herinneringen had aan hun relatie. Hasan Uçar zou haar wel ooit gedwongen hebben tot een schijnhuwelijk met een andere Turkse man. Daarvoor zou hij 15.000 euro ontvangen hebben. Mesut Uçar is volgens de getuige een doodbrave man die nooit iemand kwaad zou doen.

Borstel met hakmes aan stukken geslagen

Bij de start van de debatten maandagnamiddag deed Filip Van Hende, advocaat van de burgerlijke partijen, een opmerkelijk verzoek. Vorige week getuigde Semra Konakci dat een kapotte borstel die ze tijdens de feiten gebruikte, nog altijd bij haar thuis ligt. De burgerlijke partijen stelden nu voor om die stukken borstel door de politie te laten ophalen en onderzoeken. Konakci beweert immers dat de beschuldigde de borstel kapotsloeg met een hakmes.

“Dat zal de debatten alleen maar rekken. Wij menen alleszins dat het niet noodzakelijk is voor de waarheidsvinding”, aldus Kris Luyckx, advocaat van Mesut Uçar. De voorzitter ging toch in op het verzoek van de burgerlijke partijen en zal de borstel door de lokale politie van de zone Midow laten ophalen. Het is onduidelijk of verder onderzoek nog zal lukken voor het einde van het proces. Vrijdag 7 februari is in principe de laatste procesdag.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier