ASSISEN Dimitri Delsael staat terecht voor moord op echtgenote

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge over de regenputmoord heeft procureur-generaal Luc Strypsteen de akte van beschuldiging voorgelezen.

Dimitri Delsael (36) staat terecht voor moord op zijn echtgenote Laurie Aelgoet (25). In mei 2013 bracht hij de vrouw door wurging om het leven. Nadien dumpte de beschuldige haar lichaam in de regenput van hun woning in Oostduinkerke.

‘Enkele uurtjes’ naar huis

In de periode voor de feiten verbleef Laurie Aelgoet in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis van Veurne. Door vruchtbaarheidsproblemen stond haar relatie met Dimitri Delsael onder zware druk. De jonge vrouw had zelfs al een zelfmoordpoging ondernomen. Op maandag 20 mei 2013 mocht Aelgoet enkele uurtjes naar huis, maar ze keerde die avond niet meer terug naar het ziekenhuis.

Dimitri Delsael beweerde dat hij het slachtoffer aan het ziekenhuis had afgezet. De volgende dagen zette hij via een Facebookgroep zelf zoekacties op touw. De speurders kregen Delsael toch snel in het vizier door zijn tegenstrijdige verklaringen. Zo moest hij toegeven dat hij de namiddag van de feiten zijn dochtertje ging afzetten bij een bevriend koppel. Ook het strafblad van Delsael sprak in zijn nadeel. In april 2013 werd hij door de correctionele rechtbank van Veurne tot drie jaar voorwaardelijk veroordeeld voor ernstige feiten op zijn ex-partner Vicky Storm. Delsael had de vrouw in 2009 van de trap geduwd en in een wurggreep gehouden. Hij moest Storm een schadevergoeding van 180.000 euro betalen.

De beschuldigde is naar eigen zeggen ontploft toen Laurie Aelgoet na een vrijpartij herhaalde dat ze wilde scheiden.

Op 23 mei 2013 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in de regenput van hun woning in Oostduinkerke. Dimitri Delsael bekende dat hij zijn vrouw gewurgd had met haar sjaaltje. De beschuldigde is naar eigen zeggen ontploft toen Laurie Aelgoet na een vrijpartij herhaalde dat ze wilde scheiden. Daarop confronteerde Delsael haar met het feit dat ze hem in de psychiatrie bedrogen had met een medepatiënt. Volgens Delsael werd het slachtoffer dan agressief en hysterisch, waarop hij haar bij de keel greep.

Uit de akte van beschuldiging blijkt dat Dimitri Delsael zich tegenover partners vaak jaloers en agressief opstelde. Zo liep het ook tijdens de vrijgezellenavond van Laurie Aelgoet mis. Delsael was jaloers door de mannelijke aandacht voor zijn toekomstige en trakteerde haar op een oorvijg. De volgende jaren ging het met de spanningen binnen het koppel van kwaad naar erger.

Een blijvend gevaar

De gerechtspsychiaters kwamen tot de conclusie dat Delsael in de toekomst een gevaar zal blijven betekenen voor zijn partners en ex-partners. Anderzijds beschouwen ze de beschuldigde niet als een gevaar voor de maatschappij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier