Assisen : Bernard Depoortere vertelde over de feiten aan ex-celgenoot

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Bernard Depoortere (57) heeft een ex-celgenoot van de beschuldigde zijn getuigenis afgelegd.

Depoortere vertelde aan Jan Bohez over de gewelddadige dood van Chris Goemaere (41). De verklaring van de getuige leidde toen tot de ontdekking van het levenloze lichaam van het slachtoffer.

Jan Bohez leerde Bernard Depoortere al in de jaren 80 kennen in de gevangenis van Dendermonde. De dagen na de feiten hadden ze regelmatig contact. “Ik passeerde bij hem thuis onderweg naar de apotheker. Hij had verteld dat zijn neef Chris hem met een mes had aangevallen, en dat Chris zichzelf al die steken had toegediend en zichzelf de keel had overgesneden.” De beschuldigde zou ook gesuggereerd hebben dat hij zichzelf met pillen van het leven zou beroven. “Dan heeft hij zelf gezegd dat hij Chris had gesneden en dat die daar lag te bloeden.”

Het vermoedelijke moordwapen was vorige week zoek, maar ligt ondertussen toch tussen de andere bewijsstukken. “Dat mes dat daar ligt had hij in zijn binnenzak. Hij was bang van drugsdealers aan wie hij nog geld moest voor cannabis.” De getuige situeerde dit echter na de feiten, terwijl het bebloede mes naast het slachtoffer werd aangetroffen. Zijn verklaringen over de oorzaak van de ruzie waren samenhangender. “De bedoeling was dat ze zouden gaan samenwonen. Chris zal dat niet zien zitten hebben, want Bernard wilde over al het geld beschikken.”

Bernard Depoortere ontkende tegenover de speurders dat hij het lichaam van het slachtoffer nog gedraaid heeft

De getuige lichtte de politie in, waardoor het lichaam zes dagen na de feiten ontdekt werd. “Chris Goemaere woonde in een sociaal appartementsblok in Kuurne. We zagen het overleden lichaam links in de woonkamer. De vloer was bezaaid met bloed. Het slachtoffer lag met de linkerarm op de keel”, vertelde Robbie Dejonghe van de politiezone Vlas.

Het labo kwam ter plaatse om de bloedsporen te onderzoeken. Daarbij viel het op dat er enkel bloedspatten op de grond waren, en niet op de muur. Dit zou betekenen dat de verwondingen werden toegebracht toen het slachtoffer al op de grond lag. “De bloedsporen komen ook niet hoger dan de bovenste lade van dat bureautje. Wij besluiten uit de bloedsporen ook dat het slachtoffer aanvankelijk op zijn buik lag.” Bernard Depoortere ontkende tegenover de speurders echter dat hij het lichaam van het slachtoffer nog gedraaid heeft.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier