Asielzoekers riskeren effectieve straf voor diefstallen in Ieper, Brugge en Kortrijk

Redactie KW

Twee stelende asielzoekers riskeren een effectieve straf voor diefstallen in Ieper, Brugge en Kortrijk.

B.K. (27) uit Algerije riskeert een effectieve straf voor de diefstal van flesjes parfum van 265 euro uit Ici Paris XL, kinderjassen van 79 euro uit Sobrunol nv en kledij van 359 euro uit S&D bvb op 13 februari 2018 in de Ieperse Boterstraat.

De man betwist de feiten niet langer en wordt vervolgd voor gelijkaardige feiten in Brugge. “Mijn cliënt verbleef illegaal in Frankrijk en heeft geen woning of werk”, aldus zijn advocaat. “Ik vraag een straf met uitstel, omdat hij een blanco Europees strafregister heeft.”

Een tweede beklaagde stond terecht voor gelijkaardige feiten. Volgens zijn advocaat was de rechtbank niet bevoegd, omdat hij minderjarig zou zijn. “Een botscan heeft niet bewezen dat hij meerderjarig is. Hij krijgt nu de naam toegewezen van een man van 24 à 25 jaar oud, die bezig is met een asielaanvraag. Het gerecht vraagt om originele identificatiestukken voor te leggen, maar dat is moeilijk voor mensen zonder papieren in de cel. Hij is ook betrapt in Kortrijk en Brugge en wil eigenlijk gewoon werk hebben.”

Vonnis op 4 juni.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier