Asbestdumper staat terecht voor stelen betonschaar

Redactie KW

Bert L., zaakvoerder van het Zwevegemse schoonmaakbedrijf CleanPuur, en Geert V. uit Wetteren moesten zich maandagmorgen verantwoorden voor respectievelijk de diefstal en heling van onder andere een betonschaar. Vacomet, het benadeelde bedrijf, was in januari 2013 bezig met de sloop van het zwembad in Deerlijk.

De werknemers hadden de betonschaar in een container laten liggen om die na het weekend opnieuw te gebruiken, maar op maandag bleek die verdwenen. Pas vier jaar later werd de betonschaar teruggevonden bij Geert V., die het gerief had gekocht. De burgerlijke partij vraagt een hoge schadevergoeding voor het materiaal dat meer dan 180.000 euro zou hebben gekost. L. riskeert een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 250 euro. V. kan zes maanden krijgen en een boete van 150 euro. Beiden vragen de vrijspraak. Op 25 juni zou er uitsluitsel moeten zijn.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bert L. in opspraak komt. In juli 2017 viel de federale gerechtelijke politie bij hem binnen nadat hij met zijn bedrijf illegaal asbest zou hebben geloosd. (djr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier