Arsenaal aan getuigen op proces over moord in Blankenberge

Leopold Van Mullem (67) wordt verdacht van de moord op de 65-jarige Marie-Antoinette Blaton. Hij zou haar met 13 messteken om het leven hebben gebracht. © Archief
Redactie KW

Voor het assisenproces tegen Leopold Van Mullem (67), dat begin juni start, is dinsdag de getuigenlijst samengesteld. De klusjesman bracht in de zomer van 2012 Marie-Antoinette Blaton (65) in Blankenberge met messteken om het leven.

Leopold Van Mullem deed regelmatig klusjes in het appartement van de 65-jarige weduwe. Het slachtoffer had hem geld geleend, maar wilde die lening plots sneller terug. Toen Van Mullem haar niet kon terugbetalen, spraken ze op 28 juli 2012 af om hierover te praten. Het kwam tot een discussie waarna de Bruggeling Marie-Antoinette Blaton met messteken van het leven beroofde.

Het lichaam van het slachtoffer werd pas twee weken later ontdekt. Van Mullem, die nog een blanco strafblad heeft, bekende de feiten enkele dagen later. Uit de autopsie bleek dat Blaton 13 messteken te verwerken kreeg. Ze had ook twee snijwonden in haar hals. De klusjesman wordt beschuldigd van moord, maar ontkent dat hij met voorbedachten rade handelde. Hij bracht het mes nochtans zelf mee naar de plaats van de feiten. Volgens de verdachte had hij het vlindermes echter altijd op zak.

Proces in juni

Op het proces zal de beschuldigde verdedigd worden door zijn advocaten Kris Vincke en Ellen Eneman. An Govers, Ludo Machtelings en Tom Van Bockstaele treden op als advocaten van de familie van het slachtoffer. Yves Segaert-Vanden Bussche, substituut-procureur bij de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen, neemt de rol van openbaar aanklager op zich. Het proces wordt voorgezeten door Fabienne De Tandt.

Op dinsdag 2 juni wordt de volksjury samengesteld. De verhoren van de 45 getuigen zullen tot en met donderdagochtend 11 juni duren. De uitspraak wordt op vrijdagavond verwacht. Leopold Van Mullem riskeert levenslange opsluiting.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier