Arrestatie dealer uit Lo-Reninge leidt tot aanhouding 3 kompanen uit de regio

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De man uit Lo-Reninge dealde onder meer in Poperinge, Veurne en Diksmuide.

Eind oktober ontving de lokale recherche van de PZ Spoorkin informatie van hun collega’s uit PZ Arro Ieper dat er vermoedens waren omtrent een inwoner uit Lo-Reninge die op grote schaal softdrugs zou verhandelen in de regio van Poperinge, Veurne en Diksmuide.

PZ Spoorkin voerde hierna een onderzoek en huiszoeking , in nauwe samenwerking met de PZ Arro Ieper, uit en arresteerde de 28-jarige D.D. uit Lo-Reninge. Hij wordt ervan verdacht een belangrijke hoofdrol te spelen in de handel van meerdere kilo’s cannabis per maand. De onderzoeksrechter te Veurne hield de man aan.

Tijdens zijn verblijf in de gevangenis, voerde de lokale recherche van PZ Spoorkin verder onderzoek naar bijkomende drugsdealers die de cannabis van D.D. uit Lo-Reninge aan de eindgebruikers verkochten. Via dit onderzoek kwam drie bijkomende personen in beeld: V.K. (29 jaar) uit Diksmuide, V.D. (30 jaar) uit Kortemark en B.L. (18 jaar) uit De Panne. Bij deze personen werden ook huiszoekingen uitgevoerd, waarna zij werden gearresteerd. De onderzoeksrechter plaatste V.K. uit Diksmuide onder aanhouding en de raadkamer in Veurne bevestigde tevens ook de verdere aanhouding van D.D. uit Lo-Reninge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier