Arrest in zaak-Lagrou uitgesteld naar 6 september

21/06/16 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Het hof van beroep in Gent heeft nog geen arrest geveld in de zaak van Patrick Lagrou (57), de cannabisboer uit Zandvoorde bij Ieper. De zaak staat nu voor uitspraak op 6 september.

Arrest in zaak-Lagrou uitgesteld naar 6 september

© BELGA

In 2009 werden bij Patrick Lagrou in Zandvoorde 17.000 cannabisplanten gevonden, de grootste plantage in Europa tot dan. Lagrou vluchtte naar Thailand, maar werd in 2014 opgepakt en uitgeleverd aan België. In Ieper werd hij veroordeeld tot 5 jaar cel. In beroep hoopt hij op een mildere straf.

"Het was een hardwerkend gezin tot de dioxinecrisis hen in financiële moeilijkheden bracht. Hij is nu in de gevangenis tot het inzicht gekomen dat hij nadien de verkeerde oplossing had gekozen", pleitte advocate Eva Mercken op een van de zittingen in beroep. Lagrou en zijn vrouw vragen een zo mild mogelijke straf om dan zo snel mogelijk naar Thailand te verhuizen.

Oorspronkelijk stond de uitspraak gepland op 24 mei, maar het hof verdaagde die eerst naar 21 juni en nu naar 6 september, omdat het arrest nog niet klaar is.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!