Arrest in drugszaak rond Pierre Serry uitgesteld naar 29 april

Redactie KW

De uitspraak van de drugszaak waarin Pierre Serry wordt beschuldigd van een grootschalige internationale cocaïnesmokkel, is door het hof van beroep in Gent uitgesteld naar 29 april.

De 63-jarige Serry, die ook een van de verdachten in de zogeheten Kasteelmoord is, werd samen met vier andere beklaagden in eerste aanleg veroordeeld. Serry kreeg zes jaar maar het parket ging – net als Serry, die alles ontkent – in beroep.

De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als leiders van de bende. Volgens het parket ging het om een goed gestructureerde organisatie, die eerst containers vol waardeloze rommel lieten overkomen als testzending en nadien overging tot de smokkel van de cocaïne, die een straatwaarde had van 35 tot 57 miljoen euro.

De uitspraak in beroep was voorzien op 18 maart, maar werd nu uitgesteld naar 29 april. In een aanverwante zaak rond witwas door Pierre Serry verkreeg zijn advocaat Hans Rieder uitstel naar 16 september. Rieder vindt dat het hof eerst een arrest moet vellen over de drugszaak, alvorens de aanverwante zaak rond witwas kan behandeld worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier