Apotheek De Hoop in Ledegem voor tweede keer overvallen

Apotheek De Hoop kreeg opnieuw een overvaller over de vloer. (Foto PVH)
Philippe Verhaest

Apotheek De Hoop in Ledegem kreeg voor de tweede keer in amper vier jaar tijd een overvaller over de vloer. Zaakvoerder Felice Bergez bleef koelbloedig en na amper veertig seconden sloeg de gemaskerde man zonder buit op de vlucht.

Felice Bergez (35) runt sinds 1 januari 2012 Apotheek De Hoop in de Stationsstraat in Ledegem. Op 1 oktober 2014 kreeg ze al eens een overvaller van Noord-Franse origine over de vloer. Die ging toen aan de haal met 500 euro aan medicijnen en na die feiten investeerde Felice in bewakingscamera’s en een paniekknop.

Vrijdag 16 februari kreeg Felice echter opnieuw met een overval te maken. “Rond 19.05 uur stormde hier een met een pistool gewapende kerel met bivakmuts mijn apotheek binnen en beval hij een klant te gaan neerzetten. Hij snelde meteen achter mijn toonbank en maande me aan om de kassa te openen”, legt Felice uit. “Ondertussen had ik mijn paniekknop al ingeduwd en was de kassa geblokkeerd. Ook de politie was daardoor verwittigd. Die kerel heeft toen nog even aan mijn kassa sta prutsen, maar moest uiteindelijk zonder buit op de vlucht slaan. Hij is hoop en al veertig seconden binnen geweest.”

Felice is ervan overtuigd dat de dader in Ledegem zelf te vinden is. “In het plat Ledegems riep hij nog dat hij wel zou terugkeren. Volgens mij gaat het om een drugsverslaafde. Maar hoe laag moet je vallen om je geld bij een apotheek te zoeken?”

Door deze tweede overval overweegt Felice nog verdere veiligheidsmaatregelen. “Maar een sas zal ik niet installeren. Mijn apotheek moet een open huis blijven.” De bewakingsbeelden van zowel binnen als buiten maakte Felice al aan de politie over. “Ik hoop dat die kerel snel gevat wordt, want er moet dringend iets gedaan worden aan het veiligheidsprobleem in Ledegem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier