André Gyselbrecht vraagt vrijlating in dossier van kasteelmoord, maar blijft in de cel

24/04/17 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:55

De correctionele rechtbank van Brugge buigt zich maandag rond de middag over het verzoek van dokter Gyselbrecht.

André Gyselbrecht vraagt vrijlating in dossier van kasteelmoord, maar blijft in de cel

© BELGA

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse correctionele rechtbank maandag beslist dat André Gyselbrecht in de cel moet blijven. De verdediging diende tevergeefs een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling in. Dergelijke verzoekschriften van Franciscus Larmit en Pierre Serry werden eerder ook al afgewezen.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever voor de moord. De huisdokter uit Ruiselede beweert echter dat hij het slachtoffer alleen maar een lesje wilde leren. Saelens zou volgens Gyselbrecht incestueuze handelingen gesteld hebben bij zijn dochtertje.

André Gyselbrecht werd in de loop van het onderzoek twee keer vrijgelaten door de KI, maar zit sinds juni 2015 terug in de cel. Het is niet duidelijk waarom de verdediging nu pas om de voorwaardelijke vrijlating van André Gyselbrecht heeft gevraagd. Meester Johan Platteau en meester Filip D'Hont pleitten ruim een uur lang om hun cliënt vrij te krijgen in afwachting van zijn proces.

Het eigenlijke proces over de moord op Stijn Saelens start op dinsdag 2 mei met de getuigenverhoren. Op 4 mei zal Gyselbrecht zelf verhoord worden door de voorzitter.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!