André Gyselbrecht opnieuw aangehouden in dossier kasteelmoord

Advocaat Johan Platteau en Andre Gyselbrecht © BELGA
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft dokter André Gyselbrecht opnieuw aangehouden in het onderzoek naar de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens.

De dokter uit Ruiselede wordt door de speurders gezien als de vermoedelijke opdrachtgever van de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens.

Door dna-onderzoek kon de 37-jarige Nederlander Franciscus L. aan het dossier gelinkt worden. Vorige week dinsdag legde de man voor het eerst verklaringen af over de zaak. Wellicht heeft de nieuwe aanhouding van André Gyselbrecht te maken met het verhoor van L.

De Nederlander zou op 31 januari 2012 zijn oom Antonius V.B. vergezeld hebben naar het kasteel van Stijn Saelens in Wingene. De ondertussen overleden Eindhovenaar wordt gezien als de uitvoerder van de kasteelmoord. Over de inhoud van de verklaringen van Franciscus L. is voorlopig nog niets bekend.

André Gyselbrecht zat na de feiten enkele maanden in voorhechtenis, maar werd in september 2012 vrijgelaten door de Gentse KI. In februari 2013 belandde hij opnieuw in de cel. Bijna een jaar later werd de dokter opnieuw door de KI terug vrijgelaten.

(Belga)