André Gyselbrecht en Pierre Serry met elkaar geconfronteerd

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord hebben de speurders vrijdagnamiddag een confrontatie gehouden tussen André Gyselbrecht en Pierre Serry.

De plotse bekentenis van de dokter uit Ruiselede vertoont immers tegenstrijdigheden met de versie van tussenpersoon Pierre Serry.

Op het einde van de eerste procesdag gaf André Gyselbrecht toe dat hij wel degelijk de opdracht had gegeven om Stijn Saelens uit de weg te ruimen. Dokter Gyselbrecht legde uit dat hij ten einde raad was toen een incestklacht tegen zijn schoonzoon niet onderzocht werd. Tijdens zijn bekentenis merkte hij bovendien op dat Pierre Serry zelf had aangegeven dat hij wel iets zou regelen.

Pierre Serry hield vier jaar lang de lippen stijf op elkaar en bekende pas op het einde van het onderzoek dat er een plan was om Stijn Saelens van het leven te beroven. Volgens de man uit Aalter had Gyselbrecht daar zelf uitdrukkelijk op aangedrongen. Ook over het precieze tijdstip van de opdracht bestaat discussie. Er waren sowieso al in de zomer en op 5 oktober 2011 gesprekken in die richting, terwijl de incestklacht pas op 11 oktober 2011 werd ingediend. Daarover verklaarde Gyselbrecht dat hij zijn schoonzoon nog een nieuwe kans gunde en pas enkele dagen voor de feiten definitief de opdracht gaf.

Sinds de plotse bekentenissen zijn beide beklaagden al opnieuw verhoord. Vrijdagnamiddag werden ze geconfronteerd met de verschillen in hun verklaringen. Op maandag 12 juni hervat het proces met enkele getuigenverhoren. De beklaagden komen zelf ten vroegste op dinsdagavond 13 juni kort aan het woord.