André Gyselbrecht blijft in de cel in zaak kasteelmoord

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van André Gyselbrecht (65) met een maand verlengd. De schoonvader van Stijn Saelens wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever voor de moord.

Half februari 2015 werd Franciscus L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden huurmoordenaar. De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni 2015 opnieuw in de gevangenis belandde. De huisdokter uit Ruiselede was in september 2012 en in januari 2014 telkens na ettelijke maanden voorhechtenis door de KI vrijgelaten.

Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’. Hiervoor zou hij als tussenpersoon Pierre Serry ingeschakeld hebben. Na lang zwijgen zou Serry recentelijk toch verklaringen afgelegd hebben die het verhaal van dokter Gyselbrecht zouden bevestigen.

Meester Johan Platteau bepleitte vrijdagochtend tevergeefs opnieuw de vrijlating van zijn cliënt. De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor de Gentse KI binnen twee weken de knoop zal moeten doorhakken.

(Belga)