Amfetamines in Brugse gevangenis blijken potje schimmelzalf

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 34-jarige Oostendenaar vrijgesproken voor feiten van drugsbezit in de gevangenis van Brugge.

Bij een controle werd een product ontdekt dat positief testte op amfetamines. De toxicoloog stelde uiteindelijk vast dat het om een zalfje tegen voetschimmels ging. Op 16 augustus 2015 werd G.D. na het bezoekmoment in de gevangenis onderworpen aan een fouille. De gedetineerde bleek in het bezit van een potje met 14 gram van een verdachte substantie.

Een eerste test wees uit dat er wellicht sprake was van amfetamines. “Mijn cliënt heeft onmiddellijk gezegd dat hij het potje van zijn vriendin had gekregen. Het gaat om een doodgewone zalf tegen schimmels”, aldus zijn advocate Nadia Lorenzetti.

De zaak werd voor de rechter gebracht. Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van zes maanden. De verdediging drong aan op de aanstelling van een deskundige om de inhoud van het potje te onderzoek. Toxicoloog Jan Cordonnier kwam tot de conclusie dat het potje inderdaad zalf tegen voetschimmels bevatte. De rechter sprak G.D. daarom vrij.

De Oostendenaar zit wel nog een poosje in de gevangenis voor feiten van diefstal. Zo stal hij ooit brieven uit het kantoor van zijn toenmalige advocaat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier