‘Alvo-terrorist’ uit Brugge krijgt vier jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel

Redactie KW

Een 37-jarige Bruggeling die tot tweemaal toe dreigde met een terroristische aanslag in een Brugse supermarkt, heeft in de Brugse rechtbank vier jaar celstraf gekregen, waarvan twee jaar met uitstel onder voorwaarden. Het federaal parket had vier jaar effectief gevorderd.

Begin februari stapte Sophiane O. de supermarkt Alvo tegenover zijn woning in de Kerkdreef in Assebroek binnen en dreigde daar de boel in brand te steken omdat het Franse satirische magazine Charlie Hebdo er verkocht wordt. De man werd opgepakt en na een maand kwam hij weer vrij onder voorwaarden.

Maar in mei belandde de Bruggeling met Tunesische roots opnieuw in de cel, omdat hij in de Carrefour in B-Park in Brugge de terroristische aanslagen in Brussel ging ‘vieren’. Hij danste en applaudisseerde voor de terroristen en choqueerde de aanwezigen met uitspraken als “alle Belgen moeten eraan, want ze hebben het zelf gezocht.”

In de ogen van zijn advocaat Mathieu Langerock is Sophiane O. geen terrorist, maar een man met psychische problemen die jarenlang kampte met een heroïneverslaving en sterk beïnvloedbaar is door wat hij in de media verneemt.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier