Alerte vriend helpt dieven ontmaskeren in Oostrozebeke

Op de foto het huis waar de inbraak gebeurde. © CLY
Redactie KW

Op kerstnacht werd ingebroken in de woning van Danny Vermeulen uit de Kallemoeistraat.

De eigenaar, die zelf timmerman is, was de woning volledig aan het renoveren, zodat er heel veel materiaal en werktuigen aanwezig waren. Tijdens kerstnacht kreeg de woning bezoek van dieven. Er werden zo maar eventjes elf machinewerktuigen ontvreemd voor een totale waarde van 6.000 euro, aldus de eigenaar.

Gelukkig reed op het moment van de inbraak een vriend voorbij die het volgens Danny erg vreemd vond dat er op dat ogenblik midden in de nacht gewerkt zou worden aan de woning. “Hij reed even door, maar draaide onmiddellijk en keerde op zijn stappen terug. Hij noteerde meteen de nummerplaat van de wagen en met dat nummer trok ik naar de Midow-politiezone. De politie ging meteen aan het werk en wist de eigenaar van de wagen en meteen ook de dief te ontmaskeren.

Het zou gaan om een man uit het naburige Wielsbeke. Gelukkig werd alle gestolen materiaal teruggevonden en was er nog niets doorverkocht. “Ik ben vanzelfsprekend mijn vriend echt dankbaar voor zijn handige reflex. Zonder zijn tip was ik heel zeker alle materiaal kwijt”, besloot een gelukkige timmerman.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier