Alerte flatbewoner betrapt mogelijke inbrekersbende in Brugge

Redactie KW

Een bewoner van een appartement langs de Peter Benoitlaan in Sint-Andries bij Brugge heeft maandag kort na de middag mogelijk een uitgebreide reeks inbraken in het flatgebouw verhinderd.

Rond 13 uur kwam een volwassen man het appartementsgebouw binnen. Stilletjes liep die de trap op en op elke etage hield hij halt om in alle stilte te luisteren of hij ergens geluid hoorde. Beneden wachtte ook nog een blonde vrouw. Twee jongeren van een jaar of 15 hielden intussen buiten aan de voordeur de wacht en duwden tegelijk als gekken op alle bellen van het appartementsgebouw. Wellicht wilden ze zo checken of er ergens iemand thuis was: kwam er reactie, dan mocht hun kompaan zeker daar zijn slag niet proberen te slaan.

Verdachte botst tegen bewoner op

De flatbewoner, die in de gang juist op het punt stond om te vertrekken, vond het allemaal wel érg verdacht en hield zich muisstil tot de volwassen man uiteindelijk tegen hem aanbotste. Die schrok, maakte rechtsomkeer en vluchtte als een pijl uit een boog weg. De bewoner alarmeerde een buur, die meteen de politie belde, en zette de achtervolging in. Maar tegen dat hij beneden was, waren de verdachten verdwenen. De man zocht nog verderop in de straat, maar was het spoor bijster.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier