Alerte buurtbewoner sluit inbreker op in zijn lichte vrachtwagen

Redactie KW

Woensdagnacht heeft de lokale politie Het Houtsche om 1 uur een dief op heterdaad betrapt in de Brugsestraat in Oostkamp, met dank aan een alerte buurtbewoner.


Afgelopen nacht meldde een alerte buurtbewoner uit Oostkamp dat hij een man had opgesloten in zijn lichte vrachtwagen. Het slachtoffer was er op uitgekomen dat de man aan het inbreken was in zijn voertuig. Tijdens de melding naar de politie ontsnapte de verdachte echter langs de zijkant van de lichte vrachtwagen.

Patrouilles van PZ Het Houtsche konden het vluchtvoertuig onderscheppen nabij de ring van Brugge. Hierbij werden twee mannen gearresteerd. In hun voertuig werd de buit aangetroffen van minstens twee diefstallen met braak die deze nacht waren gepleegd in Oostkamp, telkens in bestelwagens van bedrijven of zelfstandigen. Eén van de verdachten pleegde in maart 2014 al gelijkaardige feiten in de Brusselse regio.

De verdachten werden deze morgen verhoord. Ondertussen besliste het parket afdeling Brugge om de verdachten te laten voorleiden bij de onderzoeksrechter, met het oog op hun aanhouding.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier