Alerte buurman verhindert inbraak in supermarkt in Kruiseke

03/07/17 om 15:24 - Bijgewerkt om 17:50

Ondanks een alerte buurman en de snelle komst van de politie wist zaterdagnacht een inbreker in Noma's Supermarkt in de Kruisekestraat in Kruiseke toch te ontsnappen. Hij kon echter geen buit maken.

Alerte buurman verhindert inbraak in supermarkt in Kruiseke

© MV

Voor uitbaters slager Frans Dolfen en zijn echtgenote Carine Jonckheere was het de tweede inbraak in twee maanden. De dader is een jonge man met een grijze trui met kap. "Een buurman die omstreeks 3 uur buiten een sigaret ging roken, zag plots beweging op het dak van onze supermarkt", vertelt zaakvoerster Carine Jonckheere. "Toen hij door had dat het om een inbreker ging, heeft hij meteen de politie gebeld. De politie was nog geen tien minuten later met twee combi's ter plaatse en ook wij werden gewekt. Blijkbaar was de inbreker nog op het dak toen de politie aankwam. Hij zette het op een lopen en sprong over de haag van de buren."

Geen buit

"De politie heeft de buurt nog twee uur uitgekamd met een speurhond, maar de dader is toch kunnen ontsnappen. We vermoeden dat hij niet alleen was en hulp heeft gekregen. Toen we op ons dak gingen kijken, zagen we dat de koepel boven het atelier al verwijderd was. Dankzij onze alerte buurman is er deze keer niets gestolen." Bij de vorige inbraak in de supermarkt twee maanden geleden maakten de inbrekers wel een grote buit. Er kwamen in totaal vier politiepatrouilles ter plaatse. De dader is wellicht kunnen vluchten door de maïsvelden achteraan in de Veld- en Nachtegaalstraat.

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!