Alerte burger zorgt in Wenduine dat bromfietsdieven bij de kraag gevat worden

26/10/16 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:52

Dinsdagavond kreeg de politie van Bredene/De Haan rond 22.30 uur melding van een alerte bewoner dat er twee mannen een bromfiets aan het stelen waren in de Coppietersstraat in Wenduine.

Alerte burger zorgt in Wenduine dat bromfietsdieven bij de kraag gevat worden

Een interventieploeg van de politie Bredene/De Haan haastte zich ter plaatse en kon op aanwijzen van de getuige twee mannen onderscheppen die een bromfiets voortduwden in de nabijgelegen Kerkstraat. Bij het zien van de politie lieten de mannen de bromfiets vallen. Op basis van de nummerplaat van de bromfiets kon de politie onmiddellijk uitmaken dat die niet toebehoorde aan de mannen die ermee rondzeulden. De twee werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat, waar verder onderzoek werd uitgevoerd.

Het blijkt om een 37-jarige Roemeense onderdaan en een 32-jarige Oekraïener te gaan. Ze hadden de bromfiets blijkbaar gestolen in de Raadhuisstraat en daarbij het slot geforceerd. De bromfiets kon ondertussen aan de rechtmatige eigenaar terug bezorgd worden.

Na het onderzoek werden de verdachten woensdag op last van het parket van de Procureur des Konings vrijgelaten. Ze zullen zich op latere datum moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!