Alerte burger helpt politie om cashtrappers te klissen

Redactie KW

Agenten van de politiezone Westkust hebben zondag, met dank aan het snelle handelen van een alerte burger in De Panne, drie cashtrappers in de boeien kunnen slaan.


Cashtrapping is een vorm van gelddiefstal aan bankautomaten. De daders brengen een plaatje met dubbelzijdige kleefband aan ter hoogte van de geldgleuf. Hierdoor blijven de geldbriefjes plakken en denken slachtoffers dat er iets mis is met de bankautomaat. De daders staan meestal in de buurt op de uitkijk om onmiddellijk nadat de benadeelde de automaat verlaten heeft, het geld te recupereren.

Gisteren kon de politie drie dergelijke cashtrappers, Roemenen van 24, 38 en 53 jaar, vatten. De feiten deden zich voor in de Panne. Een alerte burger vond het vreemd dat zijn opgevraagde geld niet uit de bankautomaat kwam en ontdekte zo het verborgen plaatje. Hij verwittigde onmiddellijk de politie Westkust. Zo kon de interventiedienst in samenwerking met het VIP-team van PZ Westkust de daders in hun vluchtwagen, ondertussen in Koksijde, vatten. De daders werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier