Albanese moordenaar Erjon S., die jarenlang in Geluwe leefde, uitgeleverd aan Italië

Redactie KW

De Albanese moordenaar Erjon S., die in augustus opgepakt werd in het West-Vlaamse Geluwe, is uitgeleverd aan Italië. Dat wordt aan Belga bevestigd door zijn raadsman Jan Leysen. “Hij is dinsdag, 20 oktober, geland in Italië.”

De 37-jarige Albanees werd in augustus opgepakt in Geluwe. Hij werd in 2000 door het hof van assisen van Bologna bij verstek veroordeeld tot 30 jaar voor de moord op een prostituee. De man wist echter lange tijd aan zijn straf te ontsnappen en vroeg in 2000 als Albanese vluchteling asiel aan in ons land. Erjon S. gebruikte daarbij een valse naam en een valse geboortedatum. Sinds 2006 verblijft hij in Geluwe, waar hij een gezin heeft.

Na zijn arrestatie werd de procedure voor zijn uitlevering aan Italië opgestart. De advocaat van Erjon S., meester Leysen, ging in naam van zijn cliënt akkoord met de uitlevering aan Italië om op die manier verzet te kunnen aantekenen tegen het verstekvonnis van 2000. Maar de raadsman hamerde daarbij wel op de terugkeergarantie, zodat Erjon S. zijn straf in België zou kunnen uitzitten, dichtbij zijn gezin. In cassatie kreeg Erjon S. die terugkeergarante.

“Het nieuwe proces in Italië zou vrij snel kunnen aanvangen. Mogelijk al binnen een of twee maanden,” zegt Leysen. Een Italiaanse strafpleiter zal het dossier daar opvolgen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier