Albanese mensensmokkelaars blijven in de cel

© BELGA
Redactie KW

De opgepakte Albanese verdachten komen in aanmerking voor feiten van mensensmokkel op woensdag 2 augustus in Oostkamp.

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee Albanezen met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. De verdachten zouden deel uitmaken van een bende die vanuit Groot-Brittannië opereerde, maar ze ontkennen elke betrokkenheid. De Albanese verdachten komen in aanmerking voor feiten van mensensmokkel op woensdag 2 augustus in Oostkamp. Daar werden zeven vluchtelingen in de laadruimte van een geparkeerde vrachtwagen verstopt. Uit een observatie door de politie zou blijken dat de verdachten bij die feiten aanwezig waren.

Het onderzoek naar de criminele organisatie was al langer aan de gang. De verdachten zouden immers deel uitmaken van een bende mensensmokkelaars die zowel vanuit Groot-Brittannië als vanuit België opereerde. In dat kader werden gelijktijdig ook in Groot-Brittannië meerdere verdachten opgepakt. Het internationale strafonderzoek wordt verder gezet door de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie en door de Britse politiediensten.

“Van dat Britse dossier zijn wij niet op de hoogte”, aldus meester Daphné Florequin, advocate van één van de verdachten. Beide Albanezen ontkennen dat ze iets met mensensmokkel te maken hebben.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier