Albanees riskeert celstraf voor twee vechtpartijen in Oostende

Redactie KW

Een 38-jarige Albanees riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor zware geweldplegingen op twee jongelui. De beide feiten speelden zich af in café De Klokke in de Christinastraat in Oostende.

Op 13 januari 2017 viel Aurel T. in het café een Afrikaanse jongeman in de rug aan. Hij ging bijzonder agressief tekeer en het slachtoffer liep naast een schedelbreuk ook breuken aan het kaakbeen, jukbeen en oogkas op.

“De beklaagde is een losgeslagen projectiel die zijn racistische opvattingen niet onder stoelen of banken steekt. Hij liep al heel wat veroordelingen op voor gelijkaardige feiten”, pleitte advocate Isabelle Jaques, die een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro vroeg voor haar cliënt. Ook het andere slachtoffer vroeg 5.000 euro. Hij kreeg van T. een glas in het gezicht en hield daar een groot litteken aan over.

Volgens de verdediging moeten de feiten gekaderd worden in ruzies onder dronkenlappen. “Alle betrokkenen waren zich al van ‘s ochtends aan het bezatten en waren serieus boven hun theewater”, stelde advocate Charlotte Verkeyn. Ze stelde een straf met uitstel voor. De procureur nam geen genoegen met die uitleg. “Ik gruwel van deze feiten”, stelde procureur Fauve Nowé. “Bij elke discussie haalt hij de vuisten boven. Telkens valt hij zijn slachtoffers langs achteren aan en bewerkt hij hun gezicht. Hij verklaarde schaamteloos aan de politie dat ze hem niets kunnen maken omdat hij illegaal in België verblijft en geen geld heeft.” Aurel T. werd al meermaals het land uit gezet, maar keerde telkens terug. Nu zit de man in de gevangenis. De uitspraak volgt op 3 oktober.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier