Albanees krijgt twee jaar cel voor vechtpartijen op café in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 38-jarige Albanees is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor twee ernstige feiten van slagen en verwondingen. Een van de slachtoffers hield aan de vechtpartij op café een schedelbreuk en drie breuken in het aangezicht over.

Beide feiten speelden zich in januari 2017 af in een café in de Christinastraat in Oostende. Aurel T. viel zijn eerste slachtoffer in de rug aan, waarna hij zware klappen en schoppen uitdeelde. De 38-jarige man liep een schedelbreuk op. Daarnaast had hij ook breuken aan een kaakbeen, een jukbeen en een oogkas. Een 32-jarig slachtoffer van Somalische origine werd enkele dagen later geraakt door een stuk glas en hield daar een groot litteken in zijn gezicht aan over. De advocaat van de burgerlijke partij merkte op dat de Albanees jonge vreemdelingen viseerde. “De beklaagde is niet alleen een losgeslagen projectiel, het is ook nog een racist“, pleitte meester Isabelle Jaques. Er werd een deskundige aangesteld om de schade bij de slachtoffers te onderzoeken.

De verdediging vroeg om de twee caféruzies in hun juiste context te zien. “U en ik zouden zoiets niet tegenkomen. Alle betrokkenen waren zich van ‘s ochtends aan het bezatten en waren serieus boven hun theewater“, aldus meester Charlotte Verkeyn. De verdediging stelde tevergeefs een straf met uitstel voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier