Al acht getuigen geïdentificeerd in moordzaak Sofie Muylle

Redactie KW

In de zaak van de moord op Sofie Muylle (27) in Knokke heeft de politie al acht van de elf getuigen kunnen identificeren dankzij tips na het opsporingsprogramma Faroek. Alle informatie over de mannen met blauwe jas en over de sjaal van Sofie blijven welkom.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

De Brugse federale gerechtelijke politie is in het dossier op zoek naar enkele cruciale getuigen. Dinsdagavond werden camerabeelden vrijgegeven van enkele mensen die zich op 22 januari in Knokke bevonden. Een dag later waren al een veertigtal tips binnengelopen. Op die manier konden al acht van de elf gezochte getuigen geïdentificeerd worden.

Uit het onderzoek is gebleken dat in de loop van 22 januari drie keer een man met een blauwe jas zich in de buurt van de vindplaats van het lichaam bevond. Twee keer was de getuige ook zichtbaar op de camerabeelden. Het is echter niet duidelijk of het steeds om dezelfde man gaat.

Alle informatie over deze mannen blijft welkom op 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.be. Daarnaast wil de politie ook nog meer informatie over de jas en de sjaal van Sofie, en het lichtje dat rond 7 uur ‘s ochtends zichtbaar was op het strand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier