Agressieve klant uit Blankenberge riskeert tien maanden cel voor kopstoot in bistro

04/10/16 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:20

Een 56-jarige man uit Blankenberge riskeert tien maanden cel voor het bedreigen en toebrengen van slagen aan de zaakvoerder en een personeelslid van bistro Joinville.

Agressieve klant uit Blankenberge riskeert tien maanden cel voor kopstoot in bistro

De feiten gebeurden op 22 juli 2015. De beklaagde Alain T. was samen met zijn tante gaan eten in de bistro langs de Jules De Troozlaan in Blankenberge toen zijn stoppen doorsloegen. Bij het afrekenen van de rekening weigerde de beklaagde te betalen, waarna het tot een hoogoplopende discussie kwam. De man, die allesbehalve een blanco strafregister heeft, verliet de zaak, maar keerde even later toch terug.

Hij kwam de bistro binnen langs de keuken en bedreigde de zaakvoerder en een personeelslid met een mes. Het kwam tot een woordenwisseling waarbij de beklaagde een rake kopstoot uitdeelde. Daarvoor werd maandag een schadevergoeding van 3.000 euro gevraagd. De zaakvoerders laten sindsdien enkel nog maar vertrouwde klanten binnen om dergelijke situaties te vermijden. Opvallend: vorige week kwamen de zaakvoerders nog in het nieuws toen dieven er vandoor gingen met het kelderdeksel vlak voor de deur van de bistro. Dat leverde uiterst gevaarlijke situaties op, waarbij de zaakvoerder maar net een zware valpartij kon vermijden. Of de diefstal iets te maken had met het nakende proces konden ze toen niet bevestigen. Het vonnis voor de vechtpartij volgt op 7 september.

(MM - Foto MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!